Melekyarim.CoM Aşk Sevgi Bayanlara Özel Erkeklere Özel Sağlık Bilgisi Ödev Rüya Tabirleri Paylaşım Platforumu
24 Mayıs 2012, 13:59:00 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Foruma üyelerimizin yazdığı mesajlar kontrolden geçmemektedir ve mesaj içeriğinden üye sorumludur. Mesajlarda Yasa Dışı İçerik Bildirimi Yapmak İstiyorsanız Lütfen melek.yarim@hotmail.com Adresine Mail Atınız

Forumumuz Linkler Dışında  Gizlenmiş değildir.
Üye Olmayan Ziyaretçilerimiz Bütün Forumu Görebilirler Fakat Yeni Konu Açamazlar ve Konulara Cevap Yazamazlar. Forumumuzu tam anlamıyla kullanabilmek İçin Üye Olmalısınız. Üyelik Ücretsizdir.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Pilavlar-makarnalar  (Okunma Sayısı 1015 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kader18

Ziyaretçi

Durumum:

« : 12 Ocak 2008, 19:15:46 »

1 paket fırın makarna
isteğe göre kıyma veya peynir
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı (silme)un
1 yemek kaşığı(silme)nişasta
makarnaları önce haşlarız,haşlanan makarnaların yarısını tabanını yağladığımız tepsiye eşit bir şekilde yerleştiririz üzerine kıymayı veya peyniri ilave ederiz kalan makarnalarıda tepsiye yerleştiririz.bir tencerede sütü ısıtırız kaynayan süte nişasta ve unu ilave ederek iyice koyu bir kıvama gelene kadar pişiririz .bu pişirdiğimiz sosu makarnanın üzerine bir spatula yada kaşıkla yayarız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiririz

fırında makarna

--------------------------------------------------------------------------------

4 kişilik
malzemeler:
1 paket cubuk makarna(spagetti için kalın cubuk alın)
5 bardak su kaynadığında içine 1 tatlı kaşığı tuz atmayı unutmayın
makarnayı süzmek için kevgir(süzgeç yane )
uygun tencere 6-7 lt. alabilmeli en azından demi

[ben burada sadece fırında makarnayı değil tüm çeşitlerinin tarifini vereceğim.bilahere]

fırında makarna nın iç malzemesi:
1 su bardağı rendelenmiş herhangi bir penir çeşidi

maydanoz seviyorsanız yarım demet yıkanmış yaprak kısımları incecik kıyılmış olsun

margarin çeşitlerinden tereyağda olabilir damak zevkinize kalmış
küçük paketin 1/4 ü yağlı seviyorsan birazdaha arttırabilirsin
sakın sıvı yağ koymayasınız

yumurta 3-4-5 büyüklüne bağlıtabi kesenize de bağlı. kaşar peyniri kullandıysanız 3 büyük yumurtada yeterli bence .daha fazlada koyabilirsiniz.5 taneye kadar yolu var

3 bardak süt 1 bardak yoğurt yada 4 bardak süt sadece

baharat seven yada acı seveniniz varsa arzusuna göre kırmızı biber atabilir ben 1 kaşık acı biber salcası koyuyorum mesela yani

YAPILIŞI:

1 bardak peynir rendesi sert peynir tercih ederseniz daha leziz olur özellikle kaşar kıyılmış yarım demet (maydanoz istiyorsanız) birbirine karıştırınız. bir kenarda dursun bu karşım
ŞİMDİİİ
derin bir kaseye yumurtaları kırıp çırpınız içine önce 1 bardak varsa yoğurt koyup çırpınız çırpma teli olursa daha kolay çırparsınız.arkadan 3 bardak sütü döküp az daha karıştırın.tuzlu seviyoranız bu karışıma isteğe göre tuz atın.ben 1 tatlı kaşığı koyuyorum.buda bir kenarda hazır beklesin

bunlar önce hazırlansın.
fırın tepsinizin dibini margarinle iyice yağlayın. tepsinin kenarlarını yağlamayı unutmayın! bolca yağla , topak yağlar kalsın daha da güzel olur hem dibi tutmaz.

SONRA
Bütün olaraktan,
cubukları sakın kırmayın! makarnanızı kaynamış tuzlu suya atınız.(sakın kaynamadan acele edip atmayın yapışır! ilk etapta hemen tencereye sığmaz.alt taraf yumuşadıkça elinizle ittirin makarnayıben öyle yapıyorumda 5 dakika tam pişmeden diri olsun , ocaktan alıp hemen suyu süzünüz kevgir(süzgeçle)veee çorbada yapmak istiyorsanız! süzdünüz makarna suyunu atmayıp saklayınız yoksa dökün gitsin şimdi süzdünüz makarnanın üzerine 2-3 bardak kadar soğuk su dökün tek noktadan değil bak! heryerine sepeleyerek dökünüz bu soğuk su çok önemli! makarnanın yapışmaması için.
süzdünüz makarnayı rende peyniri ve maydanoz karışımınla harmanlayın. Veee yağladınız tepsiye döküp yayınız.tepsiye eşit şekilde yaymaya özen gösteriniz. sonracımaaa üzerine yumurta süt yoğurt karışımını hazırladınız kaseyi boşaltınız....makarnayı yaydınız tepsiye... sona elinize tepsiyi alıp şöle un eler gibi sallayındökmeyin haaa kalan margarini makarnanın üzerine incecik kıyın. sepeler şekilde......
soğuk
fırına tepsiyi koyun. 180-200 derece sıcaklığa ayarlayın.alt ve üst ısısı açık olsun.fırın markasına bağlı verdim bu dereceleri. yani en üst sıcaklığı ayarlayın. benim fırınımda 45 dakika sürüyor pişmesi...
piştiğini makarnanın kızarmasındanda anlayabilirsiniz. Gözlemleyerek
eh bu sürecte sizin göz anlayışınıza kalmış.sakın kurutmayın.şimdi dilimleyiniz kare şekilde 10-15 cm olabilir... Börek görünümünde olacak makarnanın görünüşü tabaklara servis yapınız inşallah beyenirsiniz

NOT: şayet makarnanız kuru olduysa. pişme süresini biraz geçirdinizse hemen makarnanın üzerine 1-2 bardak sıcak su dökün.düşük ısıda 3-5 dakika fırında kalsın hemen yumuşayacaktır.
2 kişilik yapmak isterseniz verdim malzemelerin yarısını kullanınız.ve tabi daha küçük fırın tepsisi

diyet isteyen makarnanın üzerine yağ kıymıkları atmasın

afiyet olsun sofranız bereketli olsun.....

alıntıdır  yemek yapmasını bilmeme:)))
aSiCaSaNoWa

aSiCaSaNoWa
Global Moderator

Başarı Puanı +0/-0

Üye ID: 236

Kayıt tarihi 17 Ağustos 2007, 18:57:21

Durumum:

« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2009, 15:13:07 »

yaa ben nasıl acıktım ...

ÇaĞLaR
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.255 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu