Melekyarim.CoM Aşk Sevgi Bayanlara Özel Erkeklere Özel Sağlık Bilgisi Ödev Rüya Tabirleri Paylaşım Platforumu
23 Mayıs 2012, 20:59:05 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Foruma üyelerimizin yazdığı mesajlar kontrolden geçmemektedir ve mesaj içeriğinden üye sorumludur. Mesajlarda Yasa Dışı İçerik Bildirimi Yapmak İstiyorsanız Lütfen melek.yarim@hotmail.com Adresine Mail Atınız

Forumumuz Linkler Dışında  Gizlenmiş değildir.
Üye Olmayan Ziyaretçilerimiz Bütün Forumu Görebilirler Fakat Yeni Konu Açamazlar ve Konulara Cevap Yazamazlar. Forumumuzu tam anlamıyla kullanabilmek İçin Üye Olmalısınız. Üyelik Ücretsizdir.

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Karşılıksız Aşk...!  (Okunma Sayısı 1871 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
YaRaLiYuReK

Ziyaretçi

Durumum:

« : 27 Ekim 2007, 21:15:22 »

Karşılıksız aşk, bir tarafın diğer taraftan arzuladığı karşılığı göremediği aşk türüdür. Bu durum insanda genellikle kederli ve kaygılı bir ruh haline yol açmakla birlikte, depresyon ve öfori arasında ani duygusal kaymalara da sebep olabilir.

Karşılıksız aşk sonunda insanda bir saplantı halini alabilir, karşılık vermeyi reddeden arzu kaynağını sürekli takip etmek yahut ona kinle bakmak sık gözlemlenen durumlardır. Bu karmaşık durum, sanat tarihinde birçok baş yapıta esin kaynağı olmuştur. Ör; Ümit Besen.

Karşılıksız aşk acı verici bir durum olsa da aynı zamanda kimi insanlar için mutluluk kaynağı olabilir. Bu durumdaki insan birine aşık olma hissinin (karşılıksız dahi olsa) çektiği bütün acılara değdiğini düşünebilir. Vazgeçmeye çabalamak yerine bu halde kalmayı tercih edebilir. Kendini vazgeçmeye şartladığında bunu bir yenilgi, hezimet olarak hisseder ve vazgeçemez.

Uzun bir süre, yıllarca, hatta on yıllarca sürebilecek karşılıksız aşk birkaç farklı şekilde son bulur. Eğer birey sonunda karşılık görürse duyguları genelde yatışır ve hatta bitebilir. Bu durumun aksine eğer birey karşılık görmemeye devam ederse sonunda çıkış yolu olarak intiharı seçebilir yahut artık karşılık bulamayacağını kabullenip arzularını başka bir kaynağa yönlendirebilir. Sonu olup olmayacağı o kişinin içinde beslediği güzel ve saf duygulara bağlıdır.

( alıntı )
Kader18

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2007, 02:48:42 »

aşk çeşitlerinden en  kötüsü olan bu sanırım
YaRaLIm

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2007, 10:47:42 »

karşılıksız aşk diye bişey yoktur her aşkın bir karşılığı vardır ya evettir yada hayır iyi yada kötü her aşkın bir karşılığı var Wink
YaRaLiYuReK

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #3 : 08 Kasım 2007, 11:39:30 »

karşılıksız aşk diye bişey yoktur her aşkın bir karşılığı vardır ya evettir yada hayır iyi yada kötü her aşkın bir karşılığı var Wink

tşk ler arkadaşım yorumun için . ben şöyle bir şiirle devam etmek istiyorum :

O AN ANLARSIN

Birgün karşına deli gibi seveceğin biri çıkarsa
sen onun için kahrolurken,o aldırmazsa
seninle alay edip gururunu yıkarsa
işte o an benim nasıl yaşadığımı anlarsın
o kişi ilk önce sever gibi görünüp sonra terk ederse
tüm ümitlerini yıkıp mahverderse
sen acı çekerken bir de unut derse
işte benim neler çektiğimi o zaman anlarsın

gözyaşlarını tutamayıp hergün ağlarsın
hasret ateşiyle günden güne yanarsın
onu unutmayıp hergün yollarına bakarsın
işte benim nasıl kahrolduğumu ozamananlarsın

ona olan nefretin sevgiye dönüşürse
dostaların,düşmanların bu haline gülerse
sevreken terkedilme nedir o an anlarsın
hergün çaresizliği yudum yudum içersin
dertlerini unutmak için hep ölmek istersin
bana neler çektirdiğini o zaman anlarsın
YaRaLiYuReK

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #4 : 08 Kasım 2007, 11:43:16 »

HAYAL ET VE BEKLE ...!

yağmur en hırçın haliyle yağıyor bu akşam gözlerim camda ve umutsuz göz yaşlarımla sevilmeyi bekliyorum.hep bu kış akşamlarında saatlerce yağmuru izlemek huzur veriyor bana.belkide yağmur sanip izlediğim içimde kalan ve söylemeye korktuğum duygularım belkide sevgisizlikten kanayan gönlümün feryatlarıdır.ama hep bir yerlerde özlendiğini  bilmek yada hayal etmek içimi rahatlatıyor.sizlerde tavsiye hep hayal edin,sevmiyor yada sevilmiyorsanız bekleyin sadece bekleyin;?
Hayal

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #5 : 08 Kasım 2007, 12:08:39 »

iyide ısrarla bunun omayacağını söylüyorsa yinede umut edip beklemelimiyim.
YaRaLiYuReK

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #6 : 08 Kasım 2007, 13:13:31 »

yorumun için saol arkadaşım . tabiki her kes istediğini düşünür . buda doğal bişidir . kimisi var kabul eder kimisi var ki kabul etmez hatta bunu imkansız olarak görür .

kendi adıma konuşayım ki eyer doğru olduğunu kendimce kabul etmişsem yinede peşinden giderim ve sonuna kadar . sevgi öyle bişi ki tek taraflı da olsa sevdiğin eyer ki bir şekilde mutlu ise yada olacak sa sırf onun mutluluğu için her türlü fedakarlığı bile yapar . nedir sizce bu fedakarlıklar sadece bir örnek verim . kendi canından bile ödün vermek .  onu ölümüne sevmek , yinede ...!
Hayal

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #7 : 08 Kasım 2007, 13:46:03 »

sevdiğim  insan için her türlü fedakarlık yapabilirim ama sevmediğini bildiğim halde uğruna çok büyük fedakarlıklar yapıp kendimi onun hayalleriyle yaşatamam.aklı selim her insanın da bence böyle düşünmesi gerek.karşılığını görmediğim bi aşk için neden kendime zarar vereyimki yada böyle bi saplantı haline gelen duygularımla yanımdaki sevgileri neden es geçeyim ki.
herşey beyindee bitiyor.bişey ya aktır ya kara grisi yok bunun.sevgide öle sevip seviliyosanız ne mutlu.ama sevmediğini ve seninle asla olamayacağını bile bile umut edip beklemek acizlik bana göre.
YaRaLiYuReK

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #8 : 08 Kasım 2007, 13:56:43 »

sevdiğim  insan için her türlü fedakarlık yapabilirim ama sevmediğini bildiğim halde uğruna çok büyük fedakarlıklar yapıp kendimi onun hayalleriyle yaşatamam.aklı selim her insanın da bence böyle düşünmesi gerek.karşılığını görmediğim bi aşk için neden kendime zarar vereyimki yada böyle bi saplantı haline gelen duygularımla yanımdaki sevgileri neden es geçeyim ki.
herşey beyindee bitiyor.bişey ya aktır ya kara grisi yok bunun.sevgide öle sevip seviliyosanız ne mutlu.ama sevmediğini ve seninle asla olamayacağını bile bile umut edip beklemek acizlik bana göre.

bunu bide yaşayana sorun . içinde barındırdığı sevginin ne kadar büyük olduğunu bir sorun o zaman bakın karşınızdakinin size vereceği cevap ne olur. acizlik değil bu karşılıksız sevgi, bence acizlik değildir . buda sevginin bir çeşidir. her ne kadar karşılığının olmadığını bile bile bir hayale sarılmak bir gizemli güç gibi ondan ilham alıp düşüncelerde onunla olmak  ama gerçeği bilerek yaşamak.
sevdiklerininde yanında olduğunu bilerek bunu yapmak . bir konuda enazından olsun kendini özgür hissetmek . hiç kimseye bu bu hissettiği duygular için hesap vermemek.
bir yürekte iki kalp taşımak gibi bişi . sanki bir başkasının yanında olduğunuzu bile bile hissederek  ama rahatsızlık vermemek katdı ile kendi içinde büyütüp yaşatmak onu .
bu bence güzel  hele de o kurulan düşlerde savunulan fikirlerde hayatta onun olduğunu bilerek bir yerlerde onun var olduğunu bile bile onu düşünmek .
 bunlar saçmamı sizce ?
YaRaLIm

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2007, 14:46:35 »

tşk ler arkadaşım yorumun için . ben şöyle bir şiirle devam etmek istiyorum :

O AN ANLARSIN

Birgün karşına deli gibi seveceğin biri çıkarsa
sen onun için kahrolurken,o aldırmazsa
seninle alay edip gururunu yıkarsa
işte o an benim nasıl yaşadığımı anlarsın
o kişi ilk önce sever gibi görünüp sonra terk ederse
tüm ümitlerini yıkıp mahverderse
sen acı çekerken bir de unut derse
işte benim neler çektiğimi o zaman anlarsın

gözyaşlarını tutamayıp hergün ağlarsın
hasret ateşiyle günden güne yanarsın
onu unutmayıp hergün yollarına bakarsın
işte benim nasıl kahrolduğumu ozamananlarsın

ona olan nefretin sevgiye dönüşürse
dostaların,düşmanların bu haline gülerse
sevreken terkedilme nedir o an anlarsın
hergün çaresizliği yudum yudum içersin
dertlerini unutmak için hep ölmek istersin
bana neler çektirdiğini o zaman anlarsın

bak arkadaşım birde şöyle düşünelim şimdi o insan seni kabul etmiş olsa ne malum senin onu üzmiceğin, terk etmiceğin, hayallerini ümitlerini yıkmıcağın
şimdi bana tutupta yok ben yapmam ben terk etmem asla falan deme çünkü
insanoğlu gün geliyo kendini tanıyamıyo yaptıklarına yaşadıklarına inanamıyo
YaRaLiYuReK

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #10 : 09 Kasım 2007, 14:49:24 »

çak haklısın arkadaşım. ama herkesde bir değildir . bunu da unutma olur mu ?
YaRaLIm

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #11 : 09 Kasım 2007, 14:54:12 »

ya bak deme dediğim halde herkes bir değil ben yapmam diyosun
herkesin bir olmadığını zaten biliyorum merak etme ...
YaRaLiYuReK

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #12 : 09 Kasım 2007, 14:56:58 »

bildiğinin farkındayım arkadaşım . sevgi olsun aşk olsun ya tek taraflı da olsa yaşanabilmeli . çünkü bu duygunun her hali güzel benim için.
YaRaLIm

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #13 : 09 Kasım 2007, 15:01:23 »

sevginin karşılığı vardır arkadaşsındır dostsundur mutlaka o sevginin bir karşılığı diğer yürektede vardır...
aşk ise iki kişiliktir Wink tek taraflı olmaz bu işler
sessiz_peri

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #14 : 09 Kasım 2007, 22:00:48 »

Karsiliksiz ask bence::Kisi icin kötü sanat icin iyi bir hadise olup insanın yaraticiligini ortaya cikartir...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.25 Saniyede 48 Sorgu ile Oluşturuldu